Beskärning av fruktträd och buskar – 50% rutavdrag.

Anlita en utbildad trädgårdsmästare för att få jobbet rätt utfört. Vi har nöjda kunder i Järfälla och hela Stockholm. Välkommen att anlita oss du också!

Varför bör man beskära?

Fruktträdsbeskärningens syfte är bland annat att öka ljusinsläppet i trädkronan så att frukten får mera ljus. Detta leder till en större och smakrikare frukt. Vid all beskärning tar man bort gamla, sjuka eller felväxande grenar. Beskärningen leder också till tjockare och starkare grenar vilket ger säkrare träd. Generellt behöver många träd beskäras för att anpassas till den plats där de växer. Genom att löpande se över beskärningsbehovet slipper man att få problem senare med felväxande, svaga eller skadade träd.

 

När bör man beskära?

Det är viktigt att man beskär i rätt tid för att inte orsaka växten skada. Vissa av våra träd savar, eller blöder, om de beskärs under sin viloperiod. De tappar då värdefull energi. Plommon och körsbär är känsliga för gummiflöde och beskärs därför, liksom blödarträden, under perioden juli, augusti, september (JAS). Äppelträd liksom flera av våra vanliga häckväxter såsom liguster och måbär kan likväl beskäras under vårvintern. Jag hjälper dig med råd kring när beskärning bör ske av dina växter.

Referenser

Före och efterbild av ett spaljerat päronträd utmed husvägg, beskuret under sensommaren 2020.

Omdöme efter beskärning av buskar och träd i villaträdgård Jakobsberg:

”Jag är så nöjd med företaget Jessicas trädgårdsdesign.
På försommaren kom företaget till oss för första gången i vår förvuxna trädgård och klippte o klippte buskar, träd o fruktträd.

Jag vill på absolut bästa sätt rekommendera Jessicas trädgård när trädgården börjar växa och leva sitt eget liv.
Nu har vi en trädgård med buskar o träd på olika nivåer som skapar den atmosfär vi vill njuta av.”

AnnKatrin Westerlund

Omdöme efter beskärningsjobb hos bostadsrättsförening i Bromma:

”Jessica är väldigt professionell och lyhörd. Hon kom med förslag på förbättringar och är påläst. Jag anlitar mer än gärna henne igen 🙂
//Maja ”

Före- och efterbild av ett äldre äppelträd som beskurits i Kista under september månad.

Ett träd med mycket vattenskott bör endast beskäras med 1/3 varje år för att förhindra bildandet av många nya vattenskott. En varsam beskärning leder till att man kan skapa en hållbar långsiktig kronutveckling.
Felväxande samt döda och skadade grenar tas också bort vid beskärningen.

Resultatet blir en luftigare krona som släpper in mer ljus till frukten som då blir större och smakrikare.

Kontakta oss här för att boka tid för beskärning.