Trädgårdsdesign

Trädgårdsdesign – Vi har nöjda kunder i Järfälla, Bromma, Sundbyberg, Hässelby, Lidingö, Danderyd, Täby, Sollentuna och hela Stockholm. Välkommen att kontakta oss för hjälp med din trädgård!

Trädgårdsdesign handlar om att skapa hållbara, funktionella och vackra utemiljöer till största del med hjälp av växtmaterial. Det kan röra sig om en mindre yta eller hela tomten. Vi börjar med ett kostnadsfritt besök på plats där vi går igenom önskemålen för området och omfattningen av uppdraget. Därefter lämnas offert och ni får möjlighet att besluta om ni vill gå vidare med projektet. Efter detta består arbetet av att ta fram skisser med förslag på utformning, placering och växter. Att arbeta med att ge växterna en plats som motsvarar deras naturliga växtplats, ståndort, är en av nycklarna för att få friska vackra växter. Detta är en stor och viktig del av planeringsarbetet.

Träd, buskar och perenner är olika byggstenar för att skapa golv, väggar och tak i trädgården. Marktäckare, gruppbildare, uppstickare och solitärer är exempel på växternas olika funktioner. Att ha en väl fungerande marktäckare i sin rabatt gör att ogräs inte får fäste och skötselinsatsen minimeras. Gruppbildande växter, uppstickare och solitärer gör rabatten dynamisk. Bladverk, färg och form tas också hänsyn till för att forma en vacker och fungerande trädgård.

Färdiga rabatter

Här finns fyra stycken färdigplanerade rabatter med växter och planteringsanvisning att beställa. Du får samtliga växter hemkörda tillsammans med en skriftlig planteringsanvisning och en skötselplan. Normal leveranstid två veckor.

Robusta och härdiga plantor för de olika lägena är valda för att skapa en lättskött och vacker rabatt. Två rabatter för sol och två rabatter för skugga finns att välja på. Bilderna visar rabatterna när växterna har etablerat sig och vuxit ihop. Välkommen att kontakta mig för mer information.

Solig rabatt i kontrastfärger
Rabatt för soligt läge med kontrastfärger (bild längst upp till vänster). Yta 6,5 m2.

Innehåll: 66 st perenner samt 2 st idegransklot, planteringsanvisning, växtlista och skötselplan. Hemleverans inom Stockholmsområdet. Fast pris 9 200 kr.

Rabatt för skuggigt läge, vit (bild längst ned till vänster). Yta 6 m2.

Innehåll: 55 st perenner samt 1 hortensia och 2 rhododendron, planteringsanvisning, växtlista och skötselplan. Hemleverans inom Stockholmsområdet. Fast pris 6 800 kr.

Rabatt för soligt läge med färgskala i harmoni (bild längst upp till höger). Yta 6,5 m2.

Innehåll: 80 st perenner samt 2 st buxbomsklot, planteringsanvisning, växtlista och skötselplan. Hemleverans inom Stockholmsområdet. Fast pris 7 800 kr.

Rabatt för skuggigt läge, rosa (bild längst ned till höger). Yta 6 m2.

Innehåll: 57 st perenner, planteringsanvisning, växtlista och skötselplan. Hemleverans inom Stockholmsområdet.
Fast pris 6 800 kr.

Referenser

Det går utmärkt att beställa datorritade eller handritade trädgårdsförslag. Några exempel på hur de handritade kan se ut i axonometriformat syns här till höger.

—————–

Här bredvid visas hur ett enkelt foto av en yta kan gestaltas i mitt ritprogram med ny utformning, växter och markbeläggning. Det ger en känsla av hur slutresultatet kan bli!

—————–

Under våren 2018 fick jag förmånen att planera en entrérabatt till en av mina kunder i Barkarby, Järfälla. Önskemålet var en stilren och modern rabatt som skulle passa växtplatsen och miljön i övrigt. Växtmaterialet valdes utifrån bladverk, färg och hållbarhet, även under höst och vinter, snarare än blomning. Växtkraften har varit god, efterbilden är tagen i oktober samma år.

—————-

I maj 2016 gjordes växtplanering och plantering av många perenner på Sundbybergs Bangolfklubbs äventyrsgolfbana. Det är en mycket fin anläggning som ligger vid Golfängarna i Sundbyberg. Nu blir den ännu vackrare med massor av lökväxter och perenner som om något år växt ihop och täcker rabatterna./ Jessica

”Sundbybergs Bangolfklubb har uppfört en ny ”äventyrsbana” i Sundbyberg. I projektet ingick att på cirka 120 kvm föreslå växter och utföra uppdraget. Det fanns en viss tidsbrist i projektet och invigningen närmade sig.
Jessica Trädgårdsdesign fick uppdraget och vi är mycket nöjda med utförandet och resultatet.

Flera av våra besökare har berömt vår anläggning bland annat beroende på växtytorna.
Frågor om olika växter har ställts från särskilt intresserade.
Ett detaljerat och illustrativt förslag togs fram snabbt och dialogen med Jessica Trädgårdsdesign före, under och efter arbetet har fungerat utmärkt.
Vi behöver nu hjälp med visst underhåll och kompletteringar och Jessica Trädgårdsdesign har fått det uppdraget också.
Vi visar gärna upp vår anläggning för intresserade.

Sundbybergs Bangolfklubb

Björn Nilsson
Ordförande”

Bli kontaktad för en första kostnadsfri rådgivning