Utbildad trädgårdsmästare

Jessica Sunell

Som utbildad trädgårdsmästare, och genom många års praktisk erfarenhet, har jag fått god växtkännedom om många av de växter som är förekommande i Sverige.

Att i samråd med dig som kund arbeta fram ett förslag kring utformningen av en helt ny trädgård, förnya gamla rabatter eller kanske föreslå ett nytt prydnadsträd som ska få sprida glädje under många år är spännande och utvecklande. Målet är en trädgård som ska fungera, vara lättskött och vacker under hela året och lång tid framöver. Det är ett fullt möjligt mål med rätt växt på rätt plats och med en anpassad skötselplan. Genom åren har jag fått vara med och planera och anlägga i många trädgårdar i Stockholmsområdet. Det är en god känsla att få vara med och skapa funktionella och vackra gröna miljöer för människor.

Under vissa tider på året består mitt arbete mycket av fruktträdsbeskärning. Det är glädjande att många ser värdet i att kontinuerligt underhålla sina träd och buskar.

Mitt företag, Jessicas Trädgårdsdesign, är litet med personlig prägel och ett stort engagemang. Jag finns med dig genom hela ditt trädgårdsprojekt. Ett gott och nära samarbete med andra duktiga trädgårdsmästare, anläggare och självklart erkänt bra växtleverantörer, stärker ytterligare kompetensen.

Mina viktigaste tips

Rätt växt på rätt plats

Växter är olika. En del vill ha blött, andra torrt. Några sur jord, de flesta inte. Många är solälskare medan andra förgyller skuggiga platser. Lär dig om växternas naturliga växtplats så kan du välja rätt växt till rätt plats i din trädgård.

Beskär äppelträdet

När äppelträdet är nyplanterat behöver det beskäras för att få en bra kronbildning. Detta är särskilt viktigt under de tre första åren efter plantering. Behåll tre till fyra fint utåtriktade grenar fördelade i spiral runt toppskottet. Sidogrenar och toppskott kortas in.

Ingen öppen jord

Sträva efter att täcka jorden i rabatten med växter, annars täcker naturen själv med ogräs eller gräs. I en öppen jord försvinner också näring, kväve, upp i luften. Genom att ha marktäckare behåller du näringen i jorden till växterna istället.

Mina tjänster

Planering

Planera för en vacker och lättskött trädgård.

Läs mer

Skötsel

Skötsel av din trädgård ger rutavdrag. Läs mer om vad du kan få hjälp med.

Läs mer

Beskärning

Beskär i tid för att behålla träd och buskar i fin form.

Läs mer

Bli kontaktad för en första kostnadsfri rådgivning