Utbildad trädgårdsmästare

Jessica Sunell

Mitt arbete som trädgårdsmästare är väldigt omväxlande. Det är härligt att få arbeta så mycket utomhus, jag träffar många trevliga människor och får förmånen att arbeta i många olika sorters trädgårdar. Planeringen med skisser och funderingar kring växtval till olika platser är spännande och utvecklande. Att sedan få se dessa planer förverkligas genom att gräva och plantera är riktigt kul! Växter av olika slag sprider mycket glädje, det håller nog de flesta med om. Därför ser jag det som en stor förmån att få bidra till att skapa utemiljöer som uppfyller både krav på skönhet och funktion.

Under vissa tider på året består mitt arbete mycket av fruktträdsbeskärning. Det är glädjande att många ser värdet i att kontinuerligt underhålla sina träd och buskar.

Jessicas Trädgårdsdesign är ett mindre företag med personlig prägel och stort engagemang. Jag finns med dig genom hela ditt trädgårdsprojekt. Jag samarbetar även med andra duktiga trädgårdsmästare, anläggare och självklart erkänt bra växtleverantörer.

Mina viktigaste tips

Rätt växt på rätt plats

Växter är olika. En del vill ha blött, andra torrt. Några sur jord, de flesta inte. Många är solälskare medan andra förgyller skuggiga platser. Lär dig om växternas naturliga växtplats så kan du välja rätt växt till rätt plats i din trädgård.

Beskär äppelträdet


När äppelträdet är nyplanterat behöver det beskäras för att få en bra kronbildning. Detta är särskilt viktigt under de tre första åren efter plantering. Behåll tre till fyra fint utåtriktade grenar fördelade i spiral runt toppskottet. Sidogrenar och toppskott kortas in.

Ingen öppen jord

Sträva efter att täcka jorden i rabatten med växter, annars täcker naturen själv med ogräs eller gräs. I en öppen jord försvinner också näring, kväve, upp i luften. Genom att ha marktäckare behåller du näringen i jorden till växterna istället.

Mina tjänster

Planering

Planera för en vacker och lättskött trädgård.

Läs mer

Skötsel

Skötsel av din trädgård ger rutavdrag. Läs mer om vad du kan få hjälp med.

Läs mer

Beskärning

Beskär i tid för att behålla träd och buskar i fin form.

Läs mer

Bli kontaktad för en första kostnadsfri rådgivning